Beta-glucan

INCI Beta-glucan På svenska – Betaglukan Funktion Hudkonditionerande Sägs öka kollagenproduktionen och minska rynkor Tillverkning Gå till sammanfattning Betaglukan är en polysackarid som enligt CIR …

Glycine

INCI Glycine På svenska – Glycin Funktion Hudkonditionerande Hårkonditionerande Antistatmedel Buffertmedel Doftingrediens (EWG) Tillverkning Gå till sammanfattning Glycin (aminosyra) påträffas enligt Svensk MeSH (1) främst i …

Darutoside

INCI Darutoside På svenska – – Funktion Hudkonditionerande Tillverkning Gå till sammanfattning Darutoside extraheras ur herba siegesbeckiae. Ett patent (1) beskriver en metod för detta: krossning …

Glucose

INCI Glucose På svenska – Glukos Funktion Fuktbindande Aromämne (EWG) Hudkonditionerande (EWG) Tillverkning Gå till sammanfattning Glukos framställs enligt CIR (1) generellt genom hydrolys av …

Xylitol

INCI Xylitol På svenska – Xylitol Funktion Hudkonditionerande Fuktbindande Sötningsmedel (CIR) Karieshämmande (Shenet) Tillverkning Gå till sammanfattning Xylitol som enligt CIR (1) finns i många växter, …

Xanthan Gum

INCI Xanthan Gum På svenska – Xantangummi Funktion Förtjockningsmedel (Shenet) Stabiliseringsmedel Bindemedel Emulgeringsmedel Gelebildande Hudkonditionerande Viskositetsreglerande medel Tensid Tillverkning Gå till sammanfattning Xantangummi framställs enligt …

Palmitoyl Tripeptide-1

INCI Palmitoyl Tripeptide-1 På svenska – Palmitoyltripeptid-1 Funktion Hudkonditionerande Tillverkning Gå till sammanfattning Palmitoyl Tripeptide-1 är enligt CIR (1) reaktionsprodukten av palmitinsyra och Tripeptide-1. Tripeptid beskrivs av ChEBI (2) som ”vilken molekyl som helst som innehåller …

Squalene

INCI Squalene På svenska – Skvalen Funktion Antistatmedel Mjukgörande Hårkonditionerande Hudkonditionerande Återfettande Tillverkning Gå till sammanfattning Skvalen extraheras enligt PubChem (1) kommersiellt från fiskolja och i synnerhet …

Squalane

INCI Squalane På svenska – Skvalan Funktion Mjukgörande Hårkonditionerande Hudkonditionerande Återfettande Tillverkning Gå till sammanfattning Skvalan är den hydrogenerade formen av skvalen. Ursprunget kan vara …

Sorbitol

INCI Sorbitol På svenska – Sorbitol Funktion Fuktbindande Hudkonditionerande Aromämne (EWG) Doftingrediens (EWG) Tillverkning Gå till sammanfattning Sorbitol är en sockeralkohol som enligt Dansukker (1) framställs genom hydrogenering av glukos. …