Frågor och svar

Hur skaffar jag mig ett abonnemang på KemikalieKollen?

  • Du klickar på länken "Köp ditt abonnemang här" eller för att göra det enkelt så klickar du bara här.

Vad kostar ett abonnemang på KemikalieKollen?

  • Det kostar 25 kronor i månaden alternativt 250 kronor per år.

Kan jag välja att använda KemikalieKollen bara en månad?

  • Javisst! Du väljer om du enbart vill betala för en månad och sen inte mer. Eller så kan du betala en månad och hoppa över en månad och därefter betala för ytterligare en månad. Väljer du att bocka i valet "Förnya ditt abonnemang automatiskt" så förnyas abonnemanget automatiskt varje månad/varje år. Men om du bara vill abonnera en månad/ett år så väljer du helt enkelt bort att "Förnya ditt abonnemang automatiskt".

Vad händer om jag avbryter mitt abonnemang innan det har gått ut?

  • Om du avbryter ditt abonnemang innan det har gått ut kommer den automatiska betalningen att inaktiveras omedelbart (om du har valt "Förnya ditt abonnemang automatiskt"). Men du har fortfarande tillgång till all kemikalieinformation fram tills dess att ditt abonnemang upphör, det vill säga när utgångsdatumet för ditt abonnemang har nåtts.

Har jag fortfarande tillgång till mitt konto även om själva abonnemanget har gått ut?

  • Javisst. Men du har inte tillgång till någon kemikalieinformation.

Jag har fått följande meddelande och kan inte logga in på mitt konto: "Your account is pending email verification." Vad ska jag göra?

  • När du registrerar dig för ett abonnemang så får du ett mejl med en länk som du måste klicka på för att bekräfta att du är du och att det är du som har registrerat dig för ett abonnemang. Om du inte hittar ditt bekräftelsemejl så kan det vara en bra idé att kika i skräpposten. Då kan du markera mejlet som "Inte skräppost". Du kan också lägga till avsändaradressen, dvs KemikalieKollen i adressboken.

Jag vill inte läsa all information om en kemikalie, hur gör jag då?

  • Då klickar du bara på länken Gå till sammanfattning under rubriken Tillverkning. Då skrollas du automatiskt ner till rubriken Sammanfattning där all information om kemikalien beskrivs på ett kortfattat och enkelt sätt.